Kada kašljemo organizam nas upozorava da nešto nije u redu. Razlozi za kašalj mogu biti brojni - od prehlade, preko alergija i astme, pa do duvanskog dima... Iako je poseta lekaru neophodna, narodni lekovi mogu da ublaže tegobe. Obloga od kupusa i meda nema neželjene efekte pa je mogu koristiti i najmlađi članovi porodice. Lako se priprema, a možete je stavljati po želji - nakon napada kašlja, mada je poželjno svake večeri pred spavanje.

Potrebna vam je jedna glavica kupusa i med. List kupusa spustite u vrelu vodu dok ne postane mekan i topao, a potom jednu stranu namažite medom. Tu stranu, gde je med, staviti na grudi bolesnika.

Preko lista kupusa stavite najlonsku kesu, a preko peškir. Postupak je potrebno ponavljati pet do sedam puta pred spavanje.  Aktivni sastojci meda i kupusa, a takođe i toplota, doprinose smanjenju kašlja, a i nestanku upalnog procesa. Obloge od listova kupusa su veoma efikasne u lečenju raznih bolesti, kao što je: otoci, ogreboni na koži, gnojni osipi na telu, a med je, zbog svojih lekovitih sredstava, poznat kao jedno od najvećih blaga prirode.

Izvor: Lepa&Srećna