Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRAĆENJE PROMENA TELESNE TEMPERATURE: Od velikog je značaja za svaki organizam, a uz pomoć ovoga ceo proces je lakši! 

Povišena telesna temperatura, koja se drugačije naziva febrilnost, je uobičajeni simptom kod infekcije virusnog ili bakterijskog porekla i predstavlja automatski odbrambeni mehanizam našeg organizma.

 profimedia-0580444476.jpg Izvor: Profimedia

Tekst: Promo

Tokom epidemije smo imali priliku da vidimo da se simptomi kod pacijenata razlikuju i da neki nemaju povišenu temperaturu dok drugi pak imaju veoma visoku temperaturu.

Zato je od izuzetne važnosti pratiti kretanje telesne temperature prilikom svake sumnje na infekciju ili potvrđene dijagnoze virusne infekcije, posebno u kućnim uslovima.

 toplomer za tekst.jpg Izvor: Promo

Za merenje telesne temperature nekada su korišćeni živini toplomeri, a danas se najčešće upotrebljavaju dve vrste - digitalni i beskontaktni. Beskontaktni infracrveni toplomeri predstavljaju jedan od najsavremenijih uređaja za merenje telesne temperature.
Auron FR200 je infracrveni beskontaktni toplomer koji omogućava precizno, bezbedno i jednostavno merenje temperature bez direktnog kontakta sa telom.

Ergonomski dizajn obezbeđuje jednostavnu i laku upotrebu. Merenje je brzo i shodno tome veoma pogodno za upotrebu kod dece, a može se koristiti i dok dete spava

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije