O ovoj namirinici se već godinama govori jer je neprikosnovena u borbi protiv gripa i za jačanje imuniteta.  Moćan dodak ishrani koji se pokazao posebno snažnim u borbi protiv infekcija, efikasno štiti od patogenih bakterija, virusa i parazita otpornih na lekove, a takođe je dobar i protiv gljivičnih infekcija.

Nutricionosti tvrde da beli luk najbolje svoje dejstvo pruža u svežem ili izgnječenom obliku. U kuvanom obliku je bolji za zaštitu krvnih sudova.

Kako nakon njegovog konzmiranje ostaje jak miris u ustima, mnogi ga ipak radije uzimaju u prahu. Koristi se čak i u dermatologiji i za poboljšanje rasta kose, pa ga možemo naći u kozmetičkim preparatima. On je efikasan i borbi protiv starenja, u kombinaciji s najvećim prirodnim savršenstvom, medom. Ipak, manje je poznato da je ova supernamirnica idealan saveznik u borbi protiv herpesa i kandidijaze.

Za herpes očistite čen belog luka, presecite na pola i utrljajte na problematično mesto 2 do 3 puta dnevno. U slučaju kandidijaze savet je da dnevno konzumirate dva sveža čena belog luka uz bilo koje glavno jelo.

Izvor: Lepa&Srećna