Mnogi vole da jedu beli luk -  ne samo jer je zdrav, već ima i specifičan ukus koji daje i odličnu aromu jelima. Ali sama pomisao na njegovo čišćenje koje traje minutima, pa svo to lepljenje ljuske po prstima i mučenje sa svakim čenom pojedinačno, zaista zahteva truda.

Ali šta ako vam kažemo da je to sasvim pogrešan način guljenja belog luka i da u svega par sekundi bez imalo muke možete dobiti spremne čenove za upotrebu?

Jedan bloger na društvenoj mreži TikTok iskoristio je svoj nalog da svima pokaže kako se pravilno i veoma jednostavno čisti beli luk.

Postupak je veoma prost i ne zahteva apsolutno nikakv trud: glavicu belog luka presečete većim nožem na pola po horizontali. Dobijene polovine položite na ravnu površinu, a potom nožem snažno udarite po njima. Ljuska bi trebalo sama da se odvoji, a vi ćete dobiti gomilicu malih očišćenih čenova belog luka!

@asianmuminlaw

how my Asian mum-in-law peels a garlic

♬ original sound - Asian mum-in-law tips

Video je pregledalo skoro 10 miliona ljudi, a mnogi su presrećni što su otkrili ovu metodu čišćenja i što će od sada uštedeti sate u kuhinji. 

Izvor: Lepa&Srećna