U periodu dok idemo u školu, na fakultet, a potom i na poslu, imamo komunikaciju s mnogim ljudima. Oni ulaze u naš život i na putovanjima, pri neočekivanim i naizgled nebitnim susretima.

Ipak, prema nekim razmišljanjima, nijedno poznanstvo nije slučajno i svaka osoba je s razlogom zavirila u naš život, ma koliko nam se u nekom trenutku činilo da nije tako. Ako imamo sreće da u životu sretnemo ova tri tipa ljudi, bićemo zadovoljniji i ispunjeniji, a naš duhovni razvoj biće siguran.

Srodna duša

Sigurno se i vama dogodilo da, iako ste tek upoznali nekog, imate osećaj da ga poznajete celog života. To uopšte ne mora da bude osoba suprotnog pola, već neko s kim ste osetili duboku povezanost, u čijem društvu se osećate prijatno. Neki ove ljude koje srećemo kroz život nazivaju srodnim dušama, a susret s njima je dragocen za ispunjen život.

Naša supotnost

Osobe koje su potpuno drugačije od nas imaju cilj da nas usmere na životnom putu. Iako nam često ne prija ono što nam govore, njihove reči će nam pomoći da istrajemo kada nam je to potrebno. Oni daju protiv težu koja nam pomaže da napredujemo.

Mentor

To može biti član porodice, profesor, kolega, komšija. Uvek će nas motivisati i podržati kada imamo dilemu i inspirisati da istrajemo. Pošto uloga mentora zahteva i životno iskustvo, verovatno će to biti osoba koja je po godinama starija.

Izvor: Lepa&Srećna