Opšte je poznato da uveče ne treba jesti pred spavanje, jer se tada svi telesni procesi usporavaju i organizam se priprema za počinak i odmor. Međutim, ako vam creva zavijaju toliko da ne možete da zaspite, uskoro ćete upasti u začarani krug jer će vam manjak sna pojačavati apetit i moraćete da prekinete dijetu.

Zato je važno da isplanirate lagani obrok dovoljno pre odlaska u krevet, a najbolje je da izaberete namirnice koje će vas zasititi a nisu previše bogate kalorijama. 

Odmerite vrstu i količinu jela prema tome koliko ste, obično, gladni pa ako je to tek samo laka potreba da "nešto prezalogajite", zadovoljite se šakom badema ili oraha. Ako vam se jede voće, neka to bude banana ili malo trešanja.

Ukoliko uveče umete da ozbiljno ogladnite, napravite sendvič ali neka bude od integralnog brašna. Umesto mesnih prerađevina, koristite tanko narezano i reš pečeno ili bareno pileće ili ćureće meso.

Ako uživate u mlečnim proizvodima, možda će vam biti dovoljna čašica grčkog jogurta, a ako volite mleko, uzmite čokoladno - uživaćete u slasti, a "greh" nije preveliki.

Izvor: Lepa&Srećna