- Sastojci:
- 600 g svinjskog vrata bez koske
- 100 g slanine
- 300 g šampinjona
- dve veće glavice crnog luka
- aleva paprika (i ljuta i slatka)
Priprema: Luk isecite na rebarca i prodinstajte na ulju, pa dodajte slaninu.
U drugom sudu na dobro zagrejanom ulju propržite vrat sečen na kockice dok se ne uhvati korica.
Prebacite meso u luk sa slaninom, dodajte mlevenu crvenu papriku po ukusu, zatim malo vode i promešajte.
Tad stavite krupno sečene pečurke i so po potrebi.
Kuvajte 10-15 minuta, dok se pečurke ne skuvaju. Služite uz krompir pire sa kajmakom.
Vreme pripreme: 90 minuta.
Recepte piše: Marija Jakob
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka