Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SVI PRAVE GREŠKU KAD KUVAJU GRAŠAK: Dodajte 1 sastojak i jelo će biti ukusnije nego ikad

Nutricionisti predlažu potpuno novi recept za pripremu graška!

 grasak Izvor: Instagram / the.taste.corner

Domaćice kažu da nema ničeg prostijeg nego skuvati grašak. Otvorite kesu zamrznutog povrća, sipate u vodu koja ključa, ostavite da vri nekoliko minuta, pa ocedite i začinite?

Možda ste od onih koji ga pripremaju na starinski način. Prvo izdinstate malo crnog i belog luka, pa zatim šargarepu i na kraju dodate grašak kuvate sve do zaprške. Na kraju bogato zapržite i servirate. Sada nutricionisti imaju potpuno novi predlog. U toplom tiganju otopite malo putera, dodajte zamrznuti grašak i poklopite, pa na tihoj vatri ostavite da se polako dinsta u sopstvenoj tečnosti. 

Možda će vas zanimati

Puter je najvažniji sastojak u ovom receptu za grašak, jer mu daje poseban ukus, ali valja dodati i kašiku šećera, tako ćete dobiti pravi specijalitet.  Desetak minuta kasnije možete dodati začine po želji. Posebno se dobro slažu beli luk i mirođija. Ovakvom pripremom graška čuvate hranljive materije koje biste inače izgubili brzim kuvanjem u ključaloj vodi. 

Takođe, izbegavate i loše posledice uprženog luka i zaprške na stomak i ceo sistem za varenje. Ovako spremljen grašak možete servirati kao prilog uz meso ili poslužiti kao glavno jelo, uz dodatak prženih jaja, krompira i salate.

Izvor: Lepa&Srećna

Možda će vas zanimati

Ovo ne smete propustiti

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Živojka

Moja sestra dinsta grašak u svinjskoj masti, a ja sam odavno prestala da pravim zapršku - što je za želudac mnogo lakše. Masnoću i prah paprike stavim ranije, a pred kraj sipam razmućenu kašiku brašna u jelo, pa na laganoj vatri se prokuva.

Mama

Ne zaboravimo začin - mirođiju, koja je divna uz grašak i tikvice.

Najnovije