Dinstani sremuš možete kuvati sa i bez spanaće, ali ako mislite da je miris i ukus sremuša previše jak možete ga dodati u spanać umesto belog luka. Ako pravite sremuš bez spanaća, postupak pripreme je sledeći.
Sastojci za dve osobe:
- 2- 3 veće veze sremuša
- kašika putera (ili ulja)
- kašika brašna
- mleka po potrebi (otprilike 1 šolja)
- pola kašikice soli
Priprema: Sremuš dobro operite i sitno ga iseckajte da li u blenderu ili nožem na dasci svejedno, bitno da je što sitnije iseckan. Pošto njega možete jesti i presnog, ne morate ga prethodno kuvati, tj. blanširati. Na puteru (ili ulju) propržite brašno, dodajte iseckan sremuš, posolite i sipajte otprilike jednu šolju mleka. Mešajte neprestano da ne zagori na srednjoj temperaturi, dok sremuš ne provri.
Ako u sremuš dodajete spanać, onda prvo spanać malo prokuvajte i tek onda naseckajte. Postupak kuvanja je isti, odnosno umesto belog luka u zapršku stavite sremuš. Kada kuvate spanać, za dve osobe vam je i više nego dovoljna količina od 1/2 kg spanaća i jedna veza sremuša.
Na isti način, samo uz dodatak pileće supe ili vode, možete napraviti gustu sremuš čorbu.
PROČITAJTE JOŠ:
Izvor: Kuvarancije
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka