Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

HIPOKRATOVA ČORBA PROTIV TEŠKIH BOLESTI: supa će imati snažno lekovito dejstvo ako je pripremate ovako (RECEPT)

Jednostavna i lekovita supa koji se konzumira kao uobičajni obrok za prevenciju bolesti i očuvanje zdravlja celog organizma.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Hipokratova čorba je vrlo jednostavna, a izuzetno lekovita supa od povrća. U svetu je poznata kao ukusan obrok koji pomaže u prevenciji i lečenju mnogih bolesti s posebnim naglaskom na kancerogena oboljenja.

Najveća vrednost pripisuju se njenim sposobnostima osnaživanja imuniteta, detoksikacije i jačanja bubrega. Smatra se da je ovu čorbu još pre 2.500 godina izumeo Hipokrat, starogrčki doktor i “otac medicine”, prema kojem je i dobila ime.

Početkom prošlog stoleća popularizovao je nemački lekar, dr. Maks Gerson, uvrstivši je u poseban prehrambeni program koji je predstavljen javnosti 1932. godine pod nazivom Gersonova terapija. Nakon toga glas o Hipokratovoj supi kao snažnom savezniku zdravlja počeo se širiti po svetu.

Povezane vesti

Tako se ona, osim za lečenje, konzumira i kao uobičajni obrok za prevenciju bolesti i očuvanje zdravlja celog organizma.

Gersonova terapija je metoda lečenja koja se temelji na posebnom režimu ishrane i redovnim čišćenjem organizma.

Dvadesetih godina prošlog veka Dr Maks Gerson počeo je da razvija ovu terapiju s ciljem smanjenja i kontrole vlastitih teških migrenskih glavobolja.

Sasvim slučajno je otkrio da odgovarajuće količine hranljivih materija u kombinaciji s pojačanom detoksikacijom delotvorno leče i tuberkulozu kože.

Nakon tuberkuloze kože otkrivena je delotvornost i kod drugih oblika tuberkuloze, ali i kod ostalih zdravstvenih problema: alergija, visokog i niskog krvnog pritiska, bolesti bubrega, artritisa, ateroskleroze, multiple skleroze, autoimunih oboljenja, raka.

Hipokratova supa je jedan od ključnih faktora delotvornosti Gersonove terapije.

Osim konzumiranja ove čorbe/supe, njegova metoda lečenja uključuje i ispijanje sokova od šargarepe, jabuke i narandže, te zelenih sokova napravljenih od kupusa i drugog povrća.

Osim posebnog načina ishrane tokom terapije sprovodi se i svakodnevno čišćenje organizma klistirom od kafe.

Prema tvrdnjama tvorca ove terapije, Dr Maksa Gersona, ali i prema potvrdama brojnih zdravstvenih stručnjaka, ovakav režim ishrane u stanju je da osnaži imunitet, poništiti štetu nastalu na ćelijama te omogućiti telu da se u potpunosti izleči.

DEŽURNE BOLNICE U BEOGRADU: brojevi telefona i adrese zdravstvenih ustanova koje dežuraju 24 časa

Hipokratova čorba – smernice, sastojci i priprema

Kao zdravi obrok ova čorba se može konzumirati jednom dnevno. Ipak, u lekovite svrhe u sklopu Gersonove terapije obavezno se preporučuju dve porcije čorbe dnevno.

Radi uštede vremena i truda, čorbu možete pripremiti u količinama za dva dana, odnosno za četiri porcije. Hipokratova čorba ima najsnažnije dobrobiti ako se tokom pripreme poštuju sledeća pravila:

Čorbu je potrebno kuvati na laganoj vatri sa što manje vode. Posuda u kojoj se kuva mora biti poklopljena kako bi se sprečilo isparavanje korisnih sastojaka. Zabranjeno je korišćenje aluminijskog posuđa, a za jelo se preporučuje upotreba srebrenog pribora.

Povezane vesti

Mnogi začini mogu poništiti delotvornost čorbe pa se za obogaćivanje okusa preporučuju samo sledeći začini u manjim količinama: piment, lovor, korijander, kapar, kim, komorač, muskatni oraščić, origano, ruzmarin, šafran, žalfija, kiselica, čubar, estragon i majčina dušica. Vlasac, beli luk, crni luk i peršun dozvoljeni su u većim količinama.

Na sledećoj strani pročitajte recept za Hipokratovu čorbu!

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije