Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DA SE POHOVANO MESO ŽUTI KAO DUKAT: Za hrskavu piletinu, šnicle, ali i tikvice, umesto brašna stavite 1 jeftin sastojak

Kako najbolje ispohovati pileće batake, filete, šnicle, tikvice? Evo saveta!

 pohovani pileci bataci Izvor: Instagram / marchisforpisces

Ništa slađe od hrskavo pohovanih šnicli ili piletine koja krcka pod zubima, ali ne uspevaju sve domaćice da ovako pripreme ručak.

Možda će vas zanimati

Dešava se da meso upije previše ulja, da poh bude gnjecav i deblji nego što smo želeli, ali uz naš specijalni savet će vam uvek jelo biti kao sa slike. Isto važi i za pohovane tikvice koje svi toliko volimo i koje su lep, a jeftin prilog svakom jelu pa čak i samostalni obrok.

Tajna je u sastojku koji možete koristiti umesto brašna, a reč je o kukuruznim pahuljicama, popularnom "kornflejksu". Sameljite ih u blenderu, pomešajte sa suvim začinom i biberom pa pripremite meso ili povrće i uvaljajte prvo u jaja pa u mleveni "kornflejks".

Možda će vas zanimati

Zatim pržite na srednjoj temperaturi, a kad postanu zlatnožute, izvadite iz na kuhinjski papir i ocedite od suvišnog ulja.

Možda će vas zanimati

Izvor: Lepa&Srećna

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije