Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO SU NAŠE BAKE ČUVALE BRESKVE: Samo 1 način pakovanja održava svežinu voća

Kako se čuvaju breskve da se održe sveže i gde treba stavljati one koje još nisu sasvim zrele... pročitajte!

 breskve Izvor: Youtube / BigJoe Kasulis

Vreme berbe bresaka uvek je za naše bake značilo da se u kući sprema džem ili marmelada, ali i da će voća biti previše da se sve odjednom iskoristi.

Možda će vas zanimati

Zato su domaćice pažljivo odvajale zrele breskve od onih koje još mogu i treba da stoje na sobnoj temperaturi. To se prepoznaje po sledećim znacima:

  • svetla kora
  • tvrda voćka na lagani pritisak i
  • odsustvo izrazitog mirisa

znače da je breskva još uvek nedozrela. U tom slučaju, ne treba je stavljati u frižider. Tada se voće stavlja na sobnu temperaturu ili, eventualno, u podrum. Idealno je ako možete da breskve rasporedite u plitke gajbice ili na poslužavnik i to tako da se međusobno ne dodiruju. Obavezno ih okrenite naopačke, tako da leže na mestu gde je bila peteljka. Takođe, nemojte ni da ih perete.

Ako su breskve:

  • narandžaste i crvenkaste boje
  • izrazitog mirisa
  • meke pod pritiskom prstiju

znači da su zrele i spremne za upotrebu. Ako ne možete sve odmah da ih potrošite, spremite ih u frižider po istim uputstvima - okrenute naopačke, najbolje u plastičnoj ili metalnoj kutiji i poklopljene.

Možda će vas zanimati

Perite ih tek pred samu upotrebu, bez prejakog trljanja. Veoma zrele breskve, sasvim meke već na dodir, pojedite odmah ili od njih napravite džem.

Možda će vas zanimati

 Izvor: Lepa&Srećna

Izvor: Lepa&Srećna

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije