Sastojci

  • 2 kriške starog hleba
  • 1 1/2 šolja rendanog parmezana
  • 2 kašičice origana
  • 1 1/2 kašičica sušenog usitnjenog bosiljka
  • 1 1/2 kašičica iseckanog belog luka
  • 2 kašike ulja
  • 4 šnicle pilećeg belog mesa

Priprema

Zagrejte rernu na 180 stepeni C.

Kriške hleba usitnite u blenderu i prebacite ih u plitku posudu.

Dodajte i šolju parmezana, origano, bosiljak i beli luk pa promešajte.

Piletinu uvaljajte u smesu sa hlebom i začinima i poređajte na nauljen pleh.

Poprskajte piletinu uljem i pospite preostalim parmezanom (1/2) šolje.

Piletinu pecite u zagrejanoj rerni dok sredina mesa ne bude pečena (oko 30 minuta).

Izvor: Stvar ukusa