Priprema:
Pileće meso sameljite ili nožem sitno iseckajte. Izrendajte šargerepu na krupnije i iseckajte luk. Prvo upržite luk na ulju, pa dodajte šargerepu a posle par minuta i meso.
Začinite i upržite da meso pobeli, varjačom sitnite mešajući fil. Dodajte suvi začin, so i biber. Za premaz umutite jaja i dodajte kiselo mleko ili pavlaku razmućenu mlekom ili jogurt. Dodajte i 50 ml ulja, 100 ml mleka i vrhom puna kašika brašna. Na kraju dodajte 1 kašičicu praška za peciva, a ako treba dodajte malo mleka da dobijete gustinu jogurta.
Pre nego što premažete, isecite oštrim nožem na kocke. Neka stoji prelivena dok se rerna greje. Podmažite pleh, stavite koru, pa malo premaza, zatim drugu koru, pa treću koru i fil. Ređajte dok ne potrošite materijal.
Rernu treba zagrejati na 220 C stepeni i peći pitu oko pola sata. Kad fino porumeni, pita je gotova.
Izvor: Šerpica
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka