Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Meso i riba

PILETINA SA SOSOM OD PARADAJZA I PARMEZANOM: pileće meso na italijanski način uz špagete, bareni krompir ili pomfrit (RECEPT)

Autor glisicjasmina
Autor glisicjasmina

Piletina a la parmiđana (parmigiana) je izvanredno lako i pikantno jelo koje se odlično slaže sa različitim prilozima.

Izvor: Foto: Shutterstock

Priprema:

Sastojci

4 pileće šnicle
1 jaje
brašno
prezle
so i biber
origano
ulje
parmezan
Za sos:
3 paradajza ili
1/2 l soka od paradajza
1 kašika brašna
1 kašika šećera

Pileće šnicle dobro istući, posoliti i pobiberiti.

Uvaljati ih u brašno pa u jaja i prezlu i pržiti na srednjoj vatri u dubljem ulju.

Vaditi na kuhinjski papir da se ocede od viška masnoće.

Na malo ulja ugrejati kašiku brašna, samo da pobeli. Dolivati malo po malo sok od paradajza ili pulpu blendiranog (prethodno oljuštenog) paradajza.

Ukuvati sos do željene gustine, dodati šećer, so i biber po želji.

U pleh poređati pohovane pileće šnicle, preliti sosom od paradajza i posuti parmezanom.

Zapeći u rerni desetak minuta.

Služiti sa špagetama, barenim krompirom ili pomfritom.

Ako želite da kao prilog poslužite špagete, pripremite veću količinu sosa.

Izvor: Lepa&Srećna

Izvor: Foto: Shutterstock

JELA SA PILETINOM - RECEPTI

Povezane vesti

Najbolje iz rubrike

Inicijalizacija u toku...

Popularno

Najnovije