Ukusan sos daje poseban šmek pilećem belom mesu, piše Lepa & Srećna.

  • Sastojci:
  • 2 pileća bela mesa
  • 2 kašike brašna
  • 50 gr putera
  • 100 ml belog vina
  • 1 limun
  • 1 kašičica kapara
  • svež peršun
  • so i biber

Priprema:

Očistite belo meso od kostiju i kožice pa podelite na deblje kriške.

Izmešajte brašno, so i biber i svaku krišku uvaljajte u tu mešavinu. Otresite višak brašna.

Otopite puter u tiganju na srednjoj vatri i pažljivo spustite piletinu u vruć puter.

Pržite desetak minuta i pažljivo okrećite parčiće tako da lepo požute sa svih strana. Podešavajte vatru da ne izgore.

Kad bude pržena, izvadite piletinu iz tiganja u topao tanjir, pokrijte dobro aluminijumskom folijom i držite na toplom.

Sad sipajte belo vino u tiganj i "deglazirajte ga" - pustite da tečnost rastvori sve što je ostalo, neprekidno je mešajući

Iscedite limun i procedite sok da nema koštica pa sipajte u sos, polako mešajući da se zgusne desetak minuta.

Iseckajte kapare ako su krupniji, a ako su sitniji, samo dodajte u sos.

Servirajte piletinu i prelijte je sosom pa ukrasite seckanim peršunom.

Recept: Kuvarica Kika

Izvor: Lepa & Srećna