• Sastojci:
  • 10 g suvih vakame ili kombu algi
  • 500 g testenine
  • 3 čena belog luka
  • kašika balzamika
  • 1/2 dl soja-sosa
  • 3 kašike ulja
  • kašika maslinovog ulja

Priprema:

Alge potopite u vrelu vodu. Posle 15 minuta ih dobro isperite i ocedite.

Kombu alge možete da prokuvate desetak minuta, mada nije neophodno (zavisi od ukusa).

Iseckajte ih na tračice (2-3 cm X 0,5 cm) i stavite u posudu sa sitno seckanim belim lukom, balzamikom i soja-sosom.

Skuvajte testeninu, ocedite i pomešajte s algama.

Odvojeno zagrejte ulje i prelijte preko testenine, promešajte, dodajte maslinovo ulje, opet promešajte.

Napomene: Alge možete kupiti u radnjama zdrave hrane.

Recepte piše: Milja Lukić

Izvor: Lepa & Srećna