- Sastojci:
- 10 g suvih vakame ili kombu algi
- 500 g testenine
- 3 čena belog luka
- kašika balzamika
- 1/2 dl soja-sosa
- 3 kašike ulja
- kašika maslinovog ulja
Priprema:
Alge potopite u vrelu vodu. Posle 15 minuta ih dobro isperite i ocedite.
Kombu alge možete da prokuvate desetak minuta, mada nije neophodno (zavisi od ukusa).
Iseckajte ih na tračice (2-3 cm X 0,5 cm) i stavite u posudu sa sitno seckanim belim lukom, balzamikom i soja-sosom.
Skuvajte testeninu, ocedite i pomešajte s algama.
Odvojeno zagrejte ulje i prelijte preko testenine, promešajte, dodajte maslinovo ulje, opet promešajte.
Napomene: Alge možete kupiti u radnjama zdrave hrane.
Recepte piše: Milja Lukić
Izvor: Lepa & Srećna
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka