• Sastojci za dve porcije:
  • 4 veća krompira
  • 50 ml ulja
  • 1 kašika brašna
  • 1 juneća kocka za supu ili 600 ml juneće supe
  • 1 kašičica senfa
  • komadići kačkavalja koji se lako topi

Priprema:

Očistiti i iseći krompir na deblje prutiće.

Zagrejati ulje pa spustiti prvu turu krompira da se prži.

Za to vreme u drugoj posudi zagrejati ulje ili masnoću od pečenja pa dodati brašno i mešati dok se melao ne uprži.

U 600 ml vrele vode razmutiti kocku za supu ili ocediti juneće supe.

Kada se brašno upržilo naliti supu i mešati. Sos treba da je redji.

Dodati kašičicu senfa i izmešati. Probajte i dosolite po potrebi.

Krompiriće ocediti od masnoće, staviti na tanjir pa preko staviti komadiće sira, a zatim preliti sosom.

Paziti da ne prelijete sa previše sosa jer će krompir otpustiti i neće biti više hrskav.

Preliti preko vrelih krompirića vreo sos i sačekati da se sir otopi.

Ukoliko ne uradite sve “na vruće” sir se neće otopiti.

Možete staviti u mikrotalasnu na najjaču temperaturu kratko da biste dobili ovaj efekat.

Napomena: umesto ulja, još je bolje ako vam je ostalo masnoće od pečenja mesa. Možete koristiti i više vrsta sira - mocarelu, gaudu ili čedar.

Izvor: Domaći recepti

JELA OD KROMPIRA