Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DOMAĆA PAŠTETA OD SKUŠE: posni namaz od ribe, maslina, belog luka i začina (RECEPT+POSNO)

Napravite domaću paštetu i servirajte je za doručak i večeru! Zanimljiva kombinacija izmiksanih sastojaka će oduševiti sve gurmane!

  Izvor: Foto: Shutterstock
  • Sastojci:
  • 1 kg skuše
  • 2 dl belog vina
  • ruzmarin i lovorov list
  • 1 glavica belog luka
  • 1 dl maslinovog ulja
  • 1 kašika kapara
  • crne masline
  • so i biber

Priprema:

Skuše stavite u vatrostalnu posudu, prelijte vinom i ostatak dolijte vodu tako da ih prekrije. Začinite solju i biberom, lovorovim listom, i ruzmarinom i polovinom belog luka. Pecite u rerni ili na ringli 20-ak minuta, pa onda ribu izvadite iz tečnosti u kojoj se kuvala i ohladite pa odvojte od kostiju.

Pola ohlađenog mesa skuše izmiksajte štapnim mikserom u paštetu uz dodatak maslinovog ulja, a drugu polovinu samo izgnječite viljuškom, pa sjedinite.

Crne masline usitnite kao i drugu polovinu belog luka i kapare, pa pomešajte sa mesom i začinite dodatno solju, biberom i maslinovim uljem.

Izvor: Dobra kuhinja

Povezane vesti

Povezane vesti

Povezane vesti

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije