- Sastojci:
- 1 kg skuše
- 2 dl belog vina
- ruzmarin i lovorov list
- 1 glavica belog luka
- 1 dl maslinovog ulja
- 1 kašika kapara
- crne masline
- so i biber
Priprema:
Skuše stavite u vatrostalnu posudu, prelijte vinom i ostatak dolijte vodu tako da ih prekrije. Začinite solju i biberom, lovorovim listom, i ruzmarinom i polovinom belog luka. Pecite u rerni ili na ringli 20-ak minuta, pa onda ribu izvadite iz tečnosti u kojoj se kuvala i ohladite pa odvojte od kostiju.
Pola ohlađenog mesa skuše izmiksajte štapnim mikserom u paštetu uz dodatak maslinovog ulja, a drugu polovinu samo izgnječite viljuškom, pa sjedinite.
Crne masline usitnite kao i drugu polovinu belog luka i kapare, pa pomešajte sa mesom i začinite dodatno solju, biberom i maslinovim uljem.
Izvor: Dobra kuhinja
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.