Salata od jaja je jednostavno i vrlo ukusno jelo koje, zahvaljujući sitnim promenama, može da ima brojne varijacije, piše Lepa & Srećna.
Ako želite da dodate više belančevina u svoju ishranu, savetujemo da uobičajeni recept obogatite tako što ćete dodati i par kuvanih belanaca viška.
Ako patite do povišenog holesterola, smanjite broj žumanaca u recepturi.
Ako želite da redukujete masnoće u ishrani, zamenite deo majoneza posnom pavlakom.
A ako želite da pripremite nešto sasvim novo i vrlo moderno, zamenite kompletan majonez pasiranim avokadom.
KAKO DA IZABERETE NAJSVEŽIJA JAJA
Pre svega, naravno, savladajte osnovni recept.
Pripremite sveža kokošija jaja i ostavite ih na sobnoj temperaturi dok se ne smlače.
- Sastojci:
- 8 jaja (za 4 osobe)
- 2 kašike sitno seckanog crvenog luka
- 2 kašike sitno seckane stabljike celera (bez žilica)
- 2 kašike sitno seckanih rotkvica
- 3 kašike majoneza
- 1 kašika sitno seckanog lista mirođije
- so i biber po ukusu
Napunite dublju šerpu vodom i kad proključa, spuštajte jaja jedno po jedno u vrelu vodu i zatim smanjite temperaturu da voda samo "struji". Poklopite i ostavite 10 minuta.
Pripremite činiju punu ledene vode i šupljikavom kašikom prebacite jaja iz vrele u hladnu vodu. Tako će biti spremna za ljuštenje. Količine prilagodite broju osoba.
Oljuštena jaja iseckajte, dodajte začine i dobro izmešajte pa rashladite pre služenja.
Ova salata je odlična i kao namaz za sendvič, a atraktivno će izgledati i servirana u "korpicama" od listova zelene salate.
Izvor: Lepa & Srećna
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.