Sastojci 

  • 300 g čokolade 
  • 2 dl slatke pavlake 

Priprema 

Čokoladu otopite na tihoj vatri ili u mikrotalasnoj rerni (12-15 minuta na 180 W). Promešajte je da bude glatka, pa malo-pomalo, sve vreme mešajući, dolivajte toplu slatku pavlaku. Sačekajte da se krem prohladi, pa ga sipajte u teglu. Tek kada se sasvim ohladi na sobnu temperaturu, stavite ga u frižider da se stegne. 

Miljin savet

Dok se krem hladi do sobne temperature, povremeno ga promešajte da se ne bi uhvatila korica. Slatku pavlaku zagrejte na tihoj vatri da bude topla a ne vrela.

PROČITAJTE JOŠ: POSLASTICA KOJA PODSTIČE LUČENJE SEKSUALNIH HORMONA: slasne Evine jabuke (RECEPT)

Recepte piše: Milja Lukić

Izvor: Lepa & Srećna