Leto se bliži kraju, a namirnice za pripremu zimnice su u jeku sezone.

Kako biste na zimu uštedeli i imali zalihe ukusnih i zdravih obroka, pripremite na vreme domaću kiselu turšiju, ali i slatko osveženje!

Ajvar od barene paprike

Sastojci: 12 kg mesnate crvene paprike, 3-4 kg plavog patlidžana, 1 l ulja, 10 ljutih papričica, 250-300 g soli, 4 kašike esencije, lovor, biber u zrnu, 5 l vode.

Makedonski pinđur

Sastojci: 3 kg mesnate crvene paprike, 250 g ljutih papričica, 150 g belog luka, 1.5 kg plavog patlidžana, 1.5 kg paradajza, 1 kašika šećera, 1 kašika soli, 2 dl ulja.

Kiseli kupus

Mnogi zapravo ne znaju pravilnu razmeru soli i kupusa, kao ni koliko vode treba sipati u bure. Predstavljamo vam recept uz koji kupus ne može da se pokvari!

Nastavak teksta pročitajte OVDE!