Sastojci

  • 2 velike delišes jabuke
  • 2 kašike mleka
  • 2 kašičice mlevenih lešnika
  • 2 kašičice šećera
  • 1 čašica višnjevače
  • 1 kašika maslaca
  • 1/2 limuna
  • cimet i karanfilić
  • po želji nekoliko višanja iz slatkog za ukras

PROČITAJTE JOŠ: BRZA SARAJEVSKA TORTA BEZ PEČENJA: čokoladna torta od rozen kora 

Priprema

Oljuštene jabuke potopite na desetak minuta u hladnu vodu s limunovim sokom. Pažljivo im izdubite sredinu, pa ih poređajte u podmazanu vatrostalnu posudu, posutu šećerom. Jabuke napunite mešavinom mleka, lešnika, cimeta, karanfilića i rendane limunove kore. Zaitm ih prelijte višnjevačom i komadićima putera, i pecite 15 minuta na 180 stepeni. Pečene jabuke ohladite i ukrasite višnjama.

Izvor: Lepa & Srećna