- Sastojci
- 400 g kukuruznog griza (palente)
- 1/2 kašičice soli
- 4 kašike ulja
- 8 dl vode
- jaje
- 150 g kukuruznog ili pšeničnog oštrog brašna
Posolite vodu, sipajte ulje i stavite da provri. Smanjite vatru na srednju i sipajte palentu neprestano mešajući.
Kada se sve sjedini, ostavite još minut, pa sklonite s ringle da se prohladi. Zatim umešajte jaje i postepeno dodajte brašno. Na pobrašnjenoj podlozi zamesite mekano testo, pa ga podelite na četiri dela.
Svaki deo oblikujte u valjak širok 3 cm, pa nožem isecite na šnite debljine 1 cm. Vlažnim rukama pravite njoke i odlažite ih na tanjir.
Skuvajte ih u kipućoj slanoj vodi – od momenta kad isplivaju na površinu, kuvajte ih još najviše 5 minuta. Izvadite ih šupljikastom kašikom i poslužite kao prilog uz meso ili grilovano povrće.
Izvor: Lepa i Srećna
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.