Sastojci
- 1,2 kg svežih lignji
- maslinovo ulje
- so, biber
Ppriprema
Sveže lignje očistite i operite, dobro posolite iznutra i spolja, i nakapajte maslinovim uljem. Duže krakove ugurajte u šupljinu da ne bi propadali kroz rešetku, pa ih stavite na žar.
Dok se peku, pažljivo ih pritisnite da bi iz njih izašla voda. Za vreme pečenja dobro je da ih povremeno prskate maslinovim uljem, jer tako sa spoljne strane neće biti presušene. Zavisno od veličine, lignje pecite 15-20 minuta.
PROČITAJTE JOŠ: RIBLJI PAPRIKAŠ: nisu samo ribolovci dobri kuvari ovog specijaliteta, pokušajte i vi! (RECEPT)
Recepte piše: Milja Lukić
Izvor: Lepa & Srećna
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka