Sastojci
- 2 velike delišes jabuke
- 2 kašike mleka
- 2 kašičice mlevenih lešnika
- 2 kašičice šećera
- 1 čašica višnjevače
- 1 kašika maslaca
- 1/2 limuna
- cimet i karanfilić
- po želji nekoliko višanja iz slatkog za ukras
PROČITAJTE JOŠ: BRZA SARAJEVSKA TORTA BEZ PEČENJA: čokoladna torta od rozen kora
Priprema
Oljuštene jabuke potopite na desetak minuta u hladnu vodu s limunovim sokom. Pažljivo im izdubite sredinu, pa ih poređajte u podmazanu vatrostalnu posudu, posutu šećerom. Jabuke napunite mešavinom mleka, lešnika, cimeta, karanfilića i rendane limunove kore. Zaitm ih prelijte višnjevačom i komadićima putera, i pecite 15 minuta na 180 stepeni. Pečene jabuke ohladite i ukrasite višnjama.
Izvor: Lepa & Srećna
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.