Sastojci

Za prvu smesu:

  • 300 g  mlevenog keksa
  • 150 g šećera
  • 2 kesice vanilin-šećera
  • 150 g mlevenih oraha
  • 8 kašika višnjevače
  • 2 kašike kakaoa
  • 100 g maslaca ili margarina

Za drugu smesu:

  • 100 g mlevenih badema
  • 50 g ratluka, po želji
  • 100 g prah-šećera
  • 5 kašika višnjevače
  • 20 višanja iz višnjevače

Pročitajte još: VOĆNI KOLAČI ZA OSVEŽENJE: kocke od pomorandže

GLAZURA

  • 200 g čokolade
  • 50 g maslaca ili margarina
  • 5 kašika vode 

Priprema

Za prvu smesu pomešajte mleveni keks, šećer, vanilin-šećer, orahe i kakao, pa dodajte višnjevaču i margarin u listićima. Zamesite glatko testo. Za drugu smesu zamesite ratluk sa šećerom, dodajte mlevene bademe i višnjevaču, i umesite glatko testo. Višnjama iz višnjevače izvadite koštice. Svaku višnju obmotajte drugom smesom da dobijete bombice. Dobijene bombice potom obmotajte prvom, tamnom smesom i ostavite da se prosuše. Svaku bombicu umočite u glazuru i ostavite da se suši. Ukrasite po želji. 

Izvor: Lepa i Srećna