Sastojci: 

  • 4 kg raznovrsne rečne ribe
  • 3 dl paradajz-pirea
  • 1 dl ulja
  • 600 g crvenog luka
  • 50 g slatke aleve paprike
  • 20 g ljute aleve paprike
  • 80 g soli 
  • nekoliko suvih ljutih papričica (po želji)

Priprema: 

Ribu očistite iznutra i spolja, odstranite glave i operite pod mlazom vode. Veće ribe isecite na komade. Na ulju ispržite seckan crveni luk, dodajte so, papriku, dobro izmešajte i prelijte vodom da pokrije ribu. Dodajte paradajz-pire i suve papričice ako želite da paprikaš bude pikantniji. Kad prokuva, smanjite vatru i ostavite da se krčka oko pola sata. Poslužite uz domaću testeninu. 

PROČITAJTE JOŠ: BALKANSKA JANIJA: zaboravljeno jelo na kašiku sa sočnim svinjskim mesom (RECEPT)

Recepte piše: Milja Lukić

Izvor: Lepa & Srećna