Sastojci: 

  • 1,5 kg krompira
  • 700 gr tanjih junećih šnicli
  • malo brašna za posipanje mesa
  • maslinovo ulje za prženje
  • so, biber

PROČITAJTE JOŠ: LAGAN RUČAK NA BRZINU: obrok-salata od barene junetine iz supe (RECEPT)

Priprema: 

Krompir oljuštiti i iseći na kolutove prst debljine. Šnicle istući, uvaljati u brašno i propržiti na vrelom ulju dok ne porumene. Vaditi šnicle i slagati na tanjir. U istoj šerpi/posudi ređati krompir, šnicle, biber i so, i tako dok se sav materijal ne utroši. Naliti sa vodom da ogrezne, poklopiti i na srednjoj vatri dinstati dok junetina ne krene da se raspada.

PROČITAJTE JOŠ: Tri recepta za pikantnu junetinu

Recepte piše: Bocaabg

Izvor: Coolinarika