Sastojci:
- 1/2 kg krompira
- 1 jaje
- 2 čena belog luka
- so
- mešavina začina
- peršun
- manja glavica luka
- 1 kašika brašna
- ulje
PROČITAJTE JOŠ: IDEALAN PRILOG UZ SVAKO MESO ZA RUČAK: pikantni pire krompir sa pasiranim graškom (RECEPT + FOTO)
Priprema:
Izrendajte krompir. Ostavite ga malo da se iscedi, dodajte luk, beli luk, jaje, so, mešavinu začina i peršun.
Kako ste sve dodali dodajte i kašiku brašna i sve izmešajte.
Formirajte ćufte i pržite ih okrečući ih da se isprže sa obe strane dok ne porumene.
Kad završite sa prženjem izvadite ih na kuhinjsku salvetu da se iscede od masnoće. Servirajte ih same kao meze a možete uz neki sos.
Tekst: Bosa Savic
Izvor: Coolinarika
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.