Sastojci: 

  • 200 g kukuruznog brašna
  • 100 g belog pšeničnog brašna
  • 100 ml ulja
  • 4 jaja
  • 400 ml jogurta
  • 300 g sira
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 kašičica soli

PROČITAJTE JOŠ: Stara jela na novi način: projara bez kukuruznog brašna (RECEPT)

Priprema: 

U posudu za mešanje sipajte brašno i prašak za pecivo. Uz mešanje mikserom dodajte jogurt, pa ulje, potom jaja i so i sve dobro izmešajte. Na kraju dodajte krupno mrvljeni beli sir i samo kratko promešajte. Ovako pripremljeno testo sipajte u tepsiju ili modle i stavite u pećnicu zagrejanu na 200 stepeni. Pecite oko 20 minuta dok proja ne porumeni. Servirajte toplo, uz jogurt ili kiselo mleko. 

PROČITAJTE JOŠ: Starinsko predjelo: seljačka proja od kukuruznog brašna (TRADICIONALNI RECEPT)

Izvor: Društvo vodeničara Srbije