Sastojci:
- 200 g kukuruznog brašna
- 100 g belog pšeničnog brašna
- 100 ml ulja
- 4 jaja
- 400 ml jogurta
- 300 g sira
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kašičica soli
PROČITAJTE JOŠ: Stara jela na novi način: projara bez kukuruznog brašna (RECEPT)
Priprema:
U posudu za mešanje sipajte brašno i prašak za pecivo. Uz mešanje mikserom dodajte jogurt, pa ulje, potom jaja i so i sve dobro izmešajte. Na kraju dodajte krupno mrvljeni beli sir i samo kratko promešajte. Ovako pripremljeno testo sipajte u tepsiju ili modle i stavite u pećnicu zagrejanu na 200 stepeni. Pecite oko 20 minuta dok proja ne porumeni. Servirajte toplo, uz jogurt ili kiselo mleko.
Izvor: Društvo vodeničara Srbije
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.