Sastojci:
- 3 pečena patlidžana
- 1.5 čaša hladnog mleka
- 1.5 l vode
- 3 kašike brašna
- 1 kašika maslaca
- 2 kašike ulja
- so
Priprema:
Pečeni patlidžan oljuštiti i iseći veoma sitno. U dubljoj šerpi zagrejati maslac i ulje, dodati brašno i propržiti da blago požuti. Potom dodati seckani patlidžan, pržiti još minut-dva pa naliti hladnim mlekom uz brzo mešanje žicom da se ne stvore grudvice. Potom dodati vodu pa kuvati na srednjoj vatri uz povremeno mešanje. Nakon što provri, čorbu kuvati još 15 minuta. Posoliti i skinutu s vatre. Ko voli, čorbu može usitniti u blenderu.
Recepte piše: M. Ranisavljević
Izvor: Lepa&Srećna
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka