Sastojci:

  • 3 duga patlidžana
  • činija kukuruznog brašna
  • so, biber, aleva paprika, ulje za prženje

PROČITAJTE JOŠ: SAVRŠEN RECEPT ZA SELJAČKI KROMPIR KOJI SU SPREMALE NAŠE BAKE: kako da ispečete sočne i krckave krompire sa kukuruznim brašnom (RECEPT + FOTO)

Priprema:

Patlidžan oljuštiti po "zebra sistemu" (da svaka druga traka kore ostane na povrću) i iseći na kolutove debljine 1 centimetar. U lonac staviti 2 litre vode, posoliti i kad provri, u nju spustiti kolutove patlidžana te ih bariti 5-6 minuta (paziti da previše ne omekšaju). Potom ih procediti, isprati hladnom vodom i ostaviti da se ohlade. Hladan patlidžan posuti alevom paprikom i biberom, izmešati, a onda dodati kukuruzno brašno pa dobro protresti da svaki komad bude uvaljan u njega. U dubljem tiganju zagrejati malo ulja, u njega ređati kolutove patlidžana pa pržiti s obe strane dok ne porumene. Servirati uz razne salate.

PROČITAJTE JOŠ: 10 JELA SA TIKVICAMA: odlični recepti za svaki džep

Recepte piše: M. Ranisavljević

Izvor: Lepa & Srećna