- Sastojci:
- 1 kg sočiva
- 3 l bujona
- 300 g slanine (sitno seckane)
- 3 glavice crnog luka (sitno seckanog)
- 2 lista lovora
- struk praziluka (sečen na kolutove)
- 2 šargarepe (sečene na kockice)
- 2 veze sveže majčine dušice
- 1 kg krompira (isečen na kockice)
- so, biber, šećer
- 1 dl sirćeta (ili manje, po ukusu)
Priprema:
Operite sočivo i potopite ga u vodu.
Ostavite tako preko noći.
Ujutro procedite, nalijte bujon i ostavite da prokuva.
U drugoj posudi propržite luk i slaninu, dodajte krompir i šargarepu, još malo pržite, stavite lovor tek da svene.
Sve uspite u supu sa sočivom i kuvajte sat vremena.
Probajte, pobiberite, dodajte još soli ako ima potrebe i začinite sirćetom.
Napomena: sve sastojke možete proporcionalno da smanjite prema broju gostiju na ručku.
Recepte piše: Milja Lukić
Izvor: Lepa&Srećna
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka