Sastojci:

  • 200 g narandžastog sočiva
  • 1 crni luk (sitno sečen)
  • 2 čena belog luka (sitno seckano)
  • komadići svežeg đumbira
  • 1 kašika kurkume
  • 1 paradajz (oljušten i iseckan)
  • 3 krompira (sečen na četvrtine)

Priprema: Potopite sočivo u vodu na pola sata, pa procedite. Stavite vodu da prokuva, pa u nju dodajte sočivo, kašičicu kurkume, malo soli i bibera. Kada je skoro kuvano procedite. U šerpu stavite crni luk da se prži, zatim dodajte paradajz, đumbir, beli luk, sočivo, malo soli i bibera i kašičicu kurkume, uz dodavanje vode pustite da se malo krčka.U međuvremenu dodajte krompir i jednu kašiku paradajz-pirea. Gotovo je kada je krompir kuvan.

Recepti Sandre Đuretić bili su među najlepšima u Lisinoj akciji "Moj lični kuvar", a objavljeni su u magazinu Lisa 14, u aprilu 2014. godine.

Sandra Đuretić je kuvarica iz Beograda, čija strast za kulinarstvom potiče još od malih nogu. S godinama, strast za kuvanjem joj se sve više uvlačila pod kožu, pa i dan danas svakodnevno priprema razne poslastice, kako na poslu tako i kod kuće za svoje najmilije.