Sastojci:
- 300 g pilećeg belog mesa
- 3 jajeta
- 70 g griza
- 70 ml ulja
- 1 kašičica majčine dušice
- po ukusu tucane paprike
- 2 čena belog luka
- 1 ravna kašičica crvene paprike
- malo kari začina
- 2 kašike peršunovog lista
- po ukusu biber, crveni, zeleni, crni
- 1 kašičica soli
PROČITAJTE JOŠ: KAKO SE PRAVI DOMAĆA ZIMSKA SALAMA: recept za omiljenu suhomesnatu kobasicu (RECEPT)
U posudu stavite jaja i začine (paprike, majčinu dušicu, kari, bibere, beli luk, so) bez peršuna i sve dobro umutiti štapnim mikserom ili u blenderu. Dodati na kockice sečeno pileće meso, griz, ulje i sve dobro izmešati,dobije se gušća smesa. U to dodati seckani peršunov list i opet sve izmešati.
PROČITAJTE JOŠ: Kako da napravite vrhunske domaće kobasice: sremska, lovačka, ratarska (33 RECEPTA, DIMLJENE I PRESNE KOBASICE)
Smesu podeliti na 2 dela (za dve salamice) staviti na plastičnu foliju, oblikovati salamu i više puta umotati. Krajeve zavezati u čvor, višak odrezati makazama i sve to zamotati u aluminijumsku foliju, uviti krajeve i staviti u šerpu sa hladnom vodom.
Kuvati na srednjoj temperaturi od vrenja oko 45 minuta. Izvaditi iz vode, ohladiti i odmotati. Ostaviti u frižider da se skroz ohladi. Ove salamice možete praviti i sa drugim mesom, sa začinima koje volite, a možete stavljati i masline.
Izvor: Recepti
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka