Sastojci:

  • 800 g bajatog hleba
  • oko 400 ml mleka
  • 2 paprike
  • 3–4 kašike putera 
  • 2 kašike svežeg, seckanog peršuna 
  • 4 jajeta
  • so, biber, muskatni oraščić 
  • 50 g rendanog topljenog sira ili parmezana
  • po 50 g nekog jačeg sira, na primer kozjeg i plavog

PROČITAJTE JOŠ: Domaće knedle sa šljivama

Priprema: 

Hleb isecite na parčiće, pa prelijte prokuvanim mlekom i ostavite desetak minuta da omekša. Paprike očistite i sitno iseckajte, pa propržite na dve kašike putera. Dodajte peršun. U hleb dodajte umućena jaja i dinstanu papriku, pa začinite. Kuhinjsku krpu premažite puterom, preko nje razvucite smesu i urolajte je. Rolnu čvrsto zavežite koncem, pa je potopite u slanu vodu i ostavite da stoji pola sata. Izvadite knedle iz slane vode i ostavite ih kratko da se ocede, i na kraju ih odmotajte iz krpe. Isecite ih na kriške, pa ih poslažite na tepsiju koja je prethodno premazana uljem ili puterom. Pomešajte sireve i prospite preko isečenih kriški hleba. Pecite na 200 Celzijusovih stepeni. 

Savet:Hleb od juče možete da iskoristiti i tako što ćete ga osušiti, samleti i sami napraviti prezle.

PROČITAJTE JOŠ: Kako napraviti savršene knedle od griza

Izvor: Lepa&Srećna