Sastojci:
- 800 g bajatog hleba
- oko 400 ml mleka
- 2 paprike
- 3–4 kašike putera
- 2 kašike svežeg, seckanog peršuna
- 4 jajeta
- so, biber, muskatni oraščić
- 50 g rendanog topljenog sira ili parmezana
- po 50 g nekog jačeg sira, na primer kozjeg i plavog
PROČITAJTE JOŠ: Domaće knedle sa šljivama
Priprema:
Hleb isecite na parčiće, pa prelijte prokuvanim mlekom i ostavite desetak minuta da omekša. Paprike očistite i sitno iseckajte, pa propržite na dve kašike putera. Dodajte peršun. U hleb dodajte umućena jaja i dinstanu papriku, pa začinite. Kuhinjsku krpu premažite puterom, preko nje razvucite smesu i urolajte je. Rolnu čvrsto zavežite koncem, pa je potopite u slanu vodu i ostavite da stoji pola sata. Izvadite knedle iz slane vode i ostavite ih kratko da se ocede, i na kraju ih odmotajte iz krpe. Isecite ih na kriške, pa ih poslažite na tepsiju koja je prethodno premazana uljem ili puterom. Pomešajte sireve i prospite preko isečenih kriški hleba. Pecite na 200 Celzijusovih stepeni.
Savet:Hleb od juče možete da iskoristiti i tako što ćete ga osušiti, samleti i sami napraviti prezle.
PROČITAJTE JOŠ: Kako napraviti savršene knedle od griza
Izvor: Lepa&Srećna
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka