Sastojci: 

  • 250 g kokosovog brašna
  • 250 g čokolade za kuvanje
  • 250 g margarina
  • 200 g smeđeg šećera
  • 6 jaja
  • ½ kašičice sode bikarbone
  • 30 g kakao praha
  • 200 g čokolade
  • 7,5 dl slatke pavlake

PROČITAJTE JOŠ: SAVRŠENA ČOKOLADNA TORTA OD 12 JAJA: starinski recept za bogat, kremasti dezert koji se topi u ustima (RECEPT + FOTO)

Priprema: 

Prvo čokoladu izrendajte sitno tako da bude kao kokosovo brašno i pomešajte je sa kokosom. Potom penasto umutiti margarin uz dodatak šećera, pa u tu smesu dodavati jedno po jedno jaje. Onda dodajte kakao i sodu bikarbonu. Na kraju u smesu sa margarinom dodati mešavinu čokolade i kokosa i mešati dok se smesa ne ujednači.

PROČITAJTE JOŠ: NAJBOLJA TORTA OD BELE ČOKOLADE KOJU ĆETE PROBATI: bogata torta sa lešnikom i voćnim filom

Smesu sipajte u pleh obložen papirom za pečenje i pecite je na 180⁰C oko 40 minuta. Koru nakon pečenja dobro ohladiti, a za to vreme napravite glazuru tako što ćete na laganoj vatri otopiti čokoladu zajedno sa slatkom pavlakom dok ne dobijete glatku smesu.

Glazuru prelijte preko kore i ostavite tortu u frižider da se dobro stegne i ohladi.

Izvor: Recepti za svakog