Sastojci:
- 250 g kokosovog brašna
- 250 g čokolade za kuvanje
- 250 g margarina
- 200 g smeđeg šećera
- 6 jaja
- ½ kašičice sode bikarbone
- 30 g kakao praha
- 200 g čokolade
- 7,5 dl slatke pavlake
PROČITAJTE JOŠ: SAVRŠENA ČOKOLADNA TORTA OD 12 JAJA: starinski recept za bogat, kremasti dezert koji se topi u ustima (RECEPT + FOTO)
Priprema:
Prvo čokoladu izrendajte sitno tako da bude kao kokosovo brašno i pomešajte je sa kokosom. Potom penasto umutiti margarin uz dodatak šećera, pa u tu smesu dodavati jedno po jedno jaje. Onda dodajte kakao i sodu bikarbonu. Na kraju u smesu sa margarinom dodati mešavinu čokolade i kokosa i mešati dok se smesa ne ujednači.
PROČITAJTE JOŠ: NAJBOLJA TORTA OD BELE ČOKOLADE KOJU ĆETE PROBATI: bogata torta sa lešnikom i voćnim filom
Smesu sipajte u pleh obložen papirom za pečenje i pecite je na 180⁰C oko 40 minuta. Koru nakon pečenja dobro ohladiti, a za to vreme napravite glazuru tako što ćete na laganoj vatri otopiti čokoladu zajedno sa slatkom pavlakom dok ne dobijete glatku smesu.
Glazuru prelijte preko kore i ostavite tortu u frižider da se dobro stegne i ohladi.
Izvor: Recepti za svakog
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka