Sastojci:
Za patišpanj:
- 5 jaja
- 5 kašika šećera
- 1 dl ulja
- 1 dl vode
- 5 kašika brašna
- 2 kašike kakao praha
- 1 kesica praška za pecivo
Za fil sa višnjama:
- 1 tegla kompota od višanja
- 2 dl soka od kompota
- 2 kašike gustina
- 3 kesice vanilin šećera
- malo rakije od višnje
PROČITAJTE JOŠ: TORTE BEZ BRAŠNA: jednostavna torta od kokosa i čokolade sa bogatom glazurom od čokolade i pavlake (RECEPT)
Za čokoladni fil:
- 1 puding od čokolade
- 2 kašike šećera
- 4 dl mleka
- 1 kašika gustina
- 100 g margarina
PROČITAJTE JOŠ: EKSTRA TORTA SA BOGATIM KREMOM I VOĆEM IZ DOMAĆEG SLATKOG: Puškin torta u dve varijante (RECEPT SA PIŠKOTAMA + RECEPT SA PEČENIM TESTOM)
Priprema:
Prvo dobro izmiksajte mikserom jaja i šećer, pa dodati ulje i vodu. Na kraju lagano umešajte brašno sa kakaom i praškom za pecivo. Ovim je smesa za patišpanj gotova. Ispeći patišpanj, a znaćete da je pečen onda kad primetite da se odvaja od rubova tepsije.
A sada fil sa višnjama. Jednostavno skuvajte višnje u soku, dodati gustin i kuvati par minuta. Kada se fil skuva, stavite ga na biskvit dok je još vruć. Čokoladni fil skuvajte kao i običan puding, s tim što ćete u vruć puding umešati margarin i dok je još vruće, sipajte ga preko fila sa višnjama.
Tortu možete ukrasiti čokoladnom glazurom ili umućenom slatkom pavlakom.
Tekst: Jovana
Izvor: Recepti za svakog
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.