Sastojci:

Za patišpanj:

  • 5 jaja
  • 5 kašika šećera
  • 1 dl ulja
  • 1 dl vode
  • 5 kašika brašna
  • 2 kašike kakao praha
  • 1 kesica praška za pecivo

Za fil sa višnjama:

  • 1 tegla kompota od višanja
  • 2 dl soka od kompota
  • 2 kašike gustina
  • 3 kesice vanilin šećera
  • malo rakije od višnje

PROČITAJTE JOŠ: TORTE BEZ BRAŠNA: jednostavna torta od kokosa i čokolade sa bogatom glazurom od čokolade i pavlake (RECEPT)

Za čokoladni fil:

  • 1 puding od čokolade
  • 2 kašike šećera
  • 4 dl mleka
  • 1 kašika gustina
  • 100 g margarina

PROČITAJTE JOŠ: EKSTRA TORTA SA BOGATIM KREMOM I VOĆEM IZ DOMAĆEG SLATKOG: Puškin torta u dve varijante (RECEPT SA PIŠKOTAMA + RECEPT SA PEČENIM TESTOM)

Priprema:

Prvo dobro izmiksajte mikserom jaja i šećer, pa dodati ulje i vodu. Na kraju lagano umešajte brašno sa kakaom i praškom za pecivo. Ovim je smesa za patišpanj gotova. Ispeći patišpanj, a znaćete da je pečen onda kad primetite da se odvaja od rubova tepsije.

A sada fil sa višnjama. Jednostavno skuvajte višnje u soku, dodati gustin i kuvati par minuta. Kada se fil skuva, stavite ga na biskvit dok je još vruć. Čokoladni fil skuvajte kao i običan puding, s tim što ćete u vruć puding umešati margarin i dok je još vruće, sipajte ga preko fila sa višnjama.

Tortu možete ukrasiti čokoladnom glazurom ili umućenom slatkom pavlakom.

Tekst: Jovana

Izvor: Recepti za svakog