Promenite način na koji pravite pire krompir, pomešajte ga sa graškom i renom.

PROČITAJTE JOŠ: BUKOVAČA NA VODI: posno jelo po receptu oca Gavrila od pečuraka i krompira je jednostavno i ukusno (POSNO + RECEPTI)

Sastojci:

  • 500 gr krompira
  • 200 gr graška
  • 2 kašike rena
  • 2 dl mleka
  • 50 gr putera
  • so
  • biber

PROČITAJTE JOŠ: SARAJEVSKA KLJUKUŠA SA KROMPIROM: tradicionalna pita na starinski način za bogat doručak (RECEPT + FOTO)

Priprema:

Krompir oljuštite i isecite na kockice. Kuvajte ga zajedno sa graškom u slanoj vodi. Kada je krompir kuvan ocediti ga zajedno sa graškom, dodati puter i mleko i sve izgnječiti. Dodati narendani ren, začine, dobro promešati i servirati.

Izvor: Glamurozni život domaćice