Sastojci:

  • 300 g bukovače
  • 4 krompira
  • 4 šargarepe
  • 3-4 sveže paprike
  • sveže mleveni paradajz (ili paradajz pire)
  • so
  • začini po želji

PROČITAJTE JOŠ: TURSKI SPECIJALITET ZA EKSTRA RUČAK: pilav sa pistaćima i džigericom (RECEPT + FOTO)

Priprema: Iseckati krompir na kriške, šargarepu na kolutove, svežu papriku na krugove, pečurku bukovaču na parčiće.

Poređati u vatrostalni ili zemljani sud. Posoliti, staviti suvi začin i druge začine po ukusu. Pomešati sveže mleveni paradajz (ili paradajz pire) sa vodom i preliti preko povrća tako da povrće ogrezne u sosu. Peći u rerni dok voda ne ispari. Prijatno!

PROČITAJTE JOŠ: LJUBIČASTI NAPITAK ČINI ČUDO U VAŠEM TELU: ovaj sok od 4 sastojka uništava opasne bakterije

Tekst: Sonja Čabrić 

Izvor: Posnajela