Iz Onurovog izbora specijaliteta predlažemo salatu od zelenog sočiva koja je jako ukusna a i dosta hranljiva i lako se sprema, piše Lepa i Srećna.

PROČITAJTE JOŠ: OVO ZAMRZNUTO POVRĆE BIĆE ZDRAVO I UKUSNO KAO SVEŽE: 7 odličnih recepata za brz, lagan i jeftin ručak (RECEPTI)

Salata od zelenog sočiva

Sastojci:

  • 250 g kuvanog zelenog sočiva
  • 1 veza mladog luka
  • 1 veća crvena babura
  • 6 kiselih krastavčića
  • 1/4 veze svežeg korijandera
  • 1/2 kašičice kima
  • 4 kašike ekstradevičanskog maslinovog ulja
  • 2 kašike vinskog sirćeta
  • 1/2 kašičice soli

Za serviranje:

  • 2 kuvana jajeta

PROČITAJTE JOŠ: VITAMINSKA HRANA ZA ZIMU: turska zimska salata od svežeg povrća (RECEPT)

Priprema:

Kuvano sočivo staviti u dublju činiju, preko njega staviti iseckanu papriku, seckani korijander, krastavce i mladi luk. Posebno pomešati mleveni kim, ulje, so i sirće i time preliti salatu. Gotovu salatu ukrasiti kuvanim jajima isečenim na četvrtine.

Recepte piše: M. Ranisavljević

Izvor: Lepa & Srećna