Ljuta mešana salata je savršena zimnica za porodicu koja uživa u pikantnim ukusima, a evo kako da je napravite i uživate u odlilnom ukusu cele zime, pišeLepa & srećna

PROČITAJTE JOŠ: Slana zimnica: najbrži ajvar za zaposlene domaćice (RECEPT)

Sastojci:

  • ½ kg zelenog paradajza
  • ½ kilograma šargarepe
  • glavica karfiola
  • 250 g ljutih paparičica
  • na vrh noža šečera
  • kašika sirćeta
  • so
  • biber u zrnu
  • vezica peršuna
  • ½ kesice konzervansa

PROČITAJTE JOŠ: Kisela zimnica: kupus u marinadi kao zamena za brzi ribanac (RECEPT)

    Priprema:

    Očistite povrće i isitnite ga. Ređajte naizmenično u tegle. Skuvajte tečnost (presolac) od vode, sirćeta, šećera i soli, pa ohladite. Dodajte konzervans i time prelijte povrće u teglama. 

    Vreme pripreme 35 minuta

    SAVET: Za prosečnu četvoročlanu porodicu potrebno je oko 15-16 tegli kisele zimnice.

    Tekst: Marija Jakob

    Izvor: Lepa & srećna

    Kisela zimnica: šarena salata od mešanog povrća u tegli (RECEPT + TURŠIJA)

    Sastojci:

    • 1 kg šargarepe
    • 2 kg krastavaca
    • 3 kg paprike šilje
    • 2 kg zelenog paradajza
    • 2 kg svežeg kupusa
    • 2 kg karfiola
    • 1 vinobran
    • 1 konzervans
    • 1l sirćeta
    • 150 gr soli

    Priprema:

    Svo povrće dobro oprati pa iseckati seckom na listiće. Najlakše je odmah istresati iseckano povrće u posudu u kojoj ćete sve izmešati.

    Naliti sirće, dodati so, konzervans i vinobran pa sve promešati. Ostaviti da odstoji pokriveno čistom krpom 24h uz povremeno mešanje.

    Nakon 24h čiste, sterilizovane tegle puniti mešanom salatom, a sokom koji je preostao zalivati povrće.

    Paziti da ne prepunite.

    Staviti celofan i poklopce pa odložiti na suvo mesto.

    Izvor: Domaci recepti