Krofne koje turske domaćice rado posluže godtima! Evo kako se previ Hanumin pupak...
Ovu orijentalnu poslasticu, za koju tvrde da je nastala u sultanovom haremu, posebnom čini način prženja, piše Lepa & srećna.
PROČITAJTE JOŠ: TURSKA PALENTA PO RECEPTU SULTANIJE MAHIDEVRAN: ovo je savršen doručak za celu porodicu (FOTO)
Sastojci:
Za testo:
- 100 g maslaca (margarina)
- 2 jajeta
- 1 kašika šećera
- 1,5 čaša vode
- 2 čaše brašna
- 1/2 paket praška za pecivo
- 1/2 kašičice soli
- 1 kašika gustina
Za prženje:
- 2 čaše ulja
- Za šerbet:
- 1,5 čaša šećera
- 2 čaše vode
- sok od pola limuna
Kako se pravi Hanumin pupak pročitajte OVDE!