Osim eteričnih ulja, u svom sastavu ima i vitamin B, kalijum, mangan, bakar i magnezijum. Obavezno probajte da pripremite đumbir na neuobičajen način - kiseljenjem!
Sastojci:
- 250 g svežeg mladog korena đumbira
- 2 kašičice soli
- 250 ml pirinčanog sirćeta
- 90 ml vode
- 4 kašike šećera
Priprema: Dobro operite i oljuštite đumbir. Isecite ga na tanje kolutove i stavite u plitku posudu. Posolite i ostavite da stoji 2-3 sata. Osušite kolutove đumbira na papirnom ubrusu i složite u sterilnu teglu.
PROČITAJTE JOŠ: Čudotvorni napitak topi kilograme: lekovita mešavina limuna i đumbira za najbolji detoks (RECEPT)
Pomešajte pirinčano sirće, vodu i šećer, pa ih skuvajte u maloj posudi na srednje jakoj vatri mešajući dok se šećer ne rastopi. Pustite da prokuva pa sklonite s vatre. Prelijte vrelom mešavinom đumbir, pa ostavite da se ohladi i marinirajte 5-7 dana.
Recept: Skuhatćute
Izvor: zdravakrava
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.