Osim eteričnih ulja, u svom sastavu ima i vitamin B, kalijum, mangan, bakar i magnezijum. Obavezno probajte da pripremite đumbir na neuobičajen način - kiseljenjem!

PROČITAJTE JOŠ: BILJKA KOJA SPREČAVA BOLEST: 6 odličnih razloga zašto treba da jedete ĐUMBIR

Sastojci:

  • 250 g svežeg mladog korena đumbira
  • 2 kašičice soli
  • 250 ml pirinčanog sirćeta
  • 90 ml vode
  • 4 kašike šećera

Priprema: Dobro operite i oljuštite đumbir. Isecite ga na tanje kolutove i stavite u plitku posudu. Posolite i ostavite da stoji 2-3 sata. Osušite kolutove đumbira na papirnom ubrusu i složite u sterilnu teglu.

PROČITAJTE JOŠ: Čudotvorni napitak topi kilograme: lekovita mešavina limuna i đumbira za najbolji detoks (RECEPT)

Pomešajte pirinčano sirće, vodu i šećer, pa ih skuvajte u maloj posudi na srednje jakoj vatri mešajući dok se šećer ne rastopi. Pustite da prokuva pa sklonite s vatre. Prelijte vrelom mešavinom đumbir, pa ostavite da se ohladi i marinirajte 5-7 dana.

Recept: Skuhatćute

Izvor: zdravakrava