Priprema:
U veliku šerpu staviti vodu i šećer da provri,dodati oprane i očišćene bobice aronije, pustiti da ponovo provri, zajedno sa bobicama. Dok čekate da provri, varjačom pritiskati bobice da popucaju i ispuste sok. Kad provri kuvati samo minut-dva, skloniti sa vatre i ostaviti da se potpuno ohladi.
Ohlađenu smesu sipati u cediljku, ako treba iz nekoliko puta i ostaviti da se potpuno voće ocedi od tečnosti. Kad ste voće procedili, procediti još jednom kroz cediljku, na koju ste stavili čistu gazu ili filter za kafu i sipajte nazad u šerpu ili lonac i pustite da se kuva desetak minuta, dodati sok od 1 limuna i sve dobro izmešati.
(Bobice koje su ostale posle ceđenja soka, nemojte bacati, od njih se može napraviti džem)
Flaše oprerite i sterilišite, pa u zagrejane flaše sipajte vruć sok. Zatvorite flaše i ostavite da se potpuno ohlade i čuvajte ovaj sok na tamnom i hladnom mestu.
Od ove količine trebalo bi da dobijete oko 1.75 l do 2 l sirupa. Ovakav sirup rastvoriti sa običnom ili mineralnom vodom.
Izvor: Coolinarka
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka