Jagode operite zatim im uklonite peteljke. Izmiksajte ih u blenderu pa izmerite koliko ste pirea dobili.
Na svaku šoljicu pirea od jagoda dodajte po ½ šoljice vode, 2 kašike sveže isceđenog limunovog soka, ½ do 1 kašičice ekstrakta stevije zatim ½ do 1 kašićice praha od psilijuma (navedene sastojke ćete naći u prodavnicama zdrave hrane).
Prah od psilijuma dodajte poslednji, dobro pomešajte pa smesu brzo sipajte u sterilne male tegle.
Dobro zatvorite pa ostavite preko noći u frižideru pre konzumiranja.
SAVET
Budući da se ovaj džem ne kuva, potrebno ga da ga čuvate u frizideru. Isto tako, preporučljivo je da pripremite manju količinu. Ako želite da ga duže čuvate, stavite ga u male plastične posude i stavite u zamrzivač pa odmrzavajte deo po deo, taman koliko vam u određenom trenutku treba.
Izvor: Story
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka