Ljubitelji mesa biće oduševljeni, jer ovako spremljenu jagnjetinu još nisu probali! Verujemo da će ovo postati omiljeni nedeljni ručak vaše porodice, piše Lepa & srećna.  

Sastojci:

  • jagnjeći but (1,5-2 kg)
  • 1,5 kg krompira
  • 2 dl slatke pavlake
  • 2 dl kisele pavlake
  • 2 jajeta
  • 3 čena belog luka
  • 2 kašike ulja
  • 75 g maslaca
  • timijan (majčina dušica)
  • 1-2 lovorova lista
  • so, biber

Priprema:

Prethodne večeri pomešajte obe pavlake, stavite da se zagreju dok ne prostruje i ostavite da prenoće. Sutradan zasecite meso na nekoliko mesta i špikujte belim lukom, pa ga dobro posolite, pobiberite, natrljajte timijanom i zalijte uljem. Stavite u tepsiju, pored mesa stavite lovor, nalijte s malo vode i pecite 15 minuta na 200-220 stepeni. Izvadite iz rerne, oko mesa poslažite krompir sečen na tanje kolutove, posolite ga i malo pobiberite. Umutite jaja i pomešajte ih s pavlakom koja je prenoćila, pa prelijte krompir. Maslac iseckajte na listiće i poslažite preko mesa. Vratite u rernu i pecite 1-1,5 sat na 180-200 stepeni.

PROČITAJTE JOŠ:

Kako se peče prasetina u rerni: specijalni saveti za praseće pečenje sa hrskavom kožicom (RECEPT)

Kineska piletina "golden vok"

Tri recepta za sočnu piletinu

Recepte piše Milja Lukić 

Izvor: Lepa & srećna