Najbolja ideja šta da spremite za ručak! Ovog proleća ne propustite priliku da iskoristite spanać na najbolji način i da napravite izvrstan đuveč, piše Lepa & srećna.
- Sastojci:
- 1 kg spanaća
- kašika brašna
- 4 jajeta
- 50 g pirinča
- 2 glavice crnog luka
- so, biber
Priprema:
Propržite na ulju ili masti seckan crni luk, a za to vreme iseckajte spanać i pomešajte ga s brašnom, pa spojte s lukom. Kad spanać omekša, dodajte pirinač, nalijte vodom da bude dva prsta iznad spanaća i stavite da se zapeče. Kad voda sasvim uvri, izvadite iz rerne, napravite nekoliko udubljenja, pa u svako razbijte po jedno jaje. Malo posolite i vratite da se zapeče. Služite s kiselim mlekom.
MILJIN SAVET: Ovo jelo, samo bez brašna i s manje luka, zove se ototma.
PROČITAJTE JOŠ:
Recepte piše: Milja Lukić
Izvor: Lepa & Srećna
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.