Nema ništa lepše i ukusnije od dobre čokoladne torte prekrivene još finijom i kremastijom čokoladnom glazurom. Međutim, takve čokoladne glazure često su teške zbog velike količine margarina ili slatke pavleke, pa nas često obuzme griža savest i posle samo jednom parčeta.
Zahvaljujući autorki knjige "Better Baking", kuvarici Genevieve Ko, koja je razvila ovaj jednostavan, ukusan i pre svega bezgrešan za vaše zdravlj recept kojim ćete poželeti da ukrasite svaku sledeću tortu.
U svom kuvaru Genevieve predlaže zdraviju verziju čokoladne glazure koja se sastoji od samo konzerve pirea od batata, odnosno slatkog krompira i tamne čokolade obogaćene 55 do 60 posto kakaa.
Možda zvuči čudni i ne moguće sastaviti kromir i čokoladu ali slatkoća i kremasta tekstura batata idealna su kombinacija sa tamnom čokoladom za koju Ko tvrdi da možete iskoristiti kao preliv za različite torte i kolače
Pire od batata možete i sami napraviti tako što ćete skuvati i zgnječiti ovaj slatki krompir u koji ne morate dodavati tečnost ili maslac. Možete ga "začiniti" sa jednom kašikom meda kako bi još više obogatili glazuru ukusom.
Sastojci:
- 220 grama pirea od batata
- 140 grama tamne čokolade
Priprema: Topli pire od batata pomešajte sa otopljenom čokoladom na pari dok ne dobijete homogenu smesu. Kada se smesa ohladi, ukrasite željenu poslasticu i uživajte u zdravom i bogatom zalogaju bez griže savesti!
Izvor: Punkufer
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka